عفونت های بیمارستانی

عفونت های بیمارستانی

در ادامه لزوم استفاده از این نوع محصولات و همچنین اطلاعات کاملتری را نسبت به این نوع پارچه ها بیان می نمائیم:

عفونت های بیمارستانی از چه چیز ناشی می شود؟
عفونت ها همواره به عنوان یکی از مشکلاتی است که همیشه در بهداشت و درمان مطرح است که جهت رفع این مشکل اقداماتی نیز صورت گرفته است.که مهمترین این اقدامات الزام به استفاده از پارچه های یکبار مصرف می باشد. همانطور که می دانیم هرچه تعداد روزهای بستری افزایش یابد عفونت ها نیز افزایش می یابد..
درصد قابل توجهی ازعفونت های بعد از عمل جراحی ناشی ازعدم استفاده ازوسایل یکبار مصرف بوده است.
معمولا البسه یک بار مصرف و شان ها و پک های عمل از پارچه ای به نام منسوج نبافته تولید می گرددکه تار و پود ندارد و این ویژگی اصلی این نوع پارچه می باشد.زیرا در گذشته که از پارچه های معمولی جهت ملزومات استفاده می شد و این نوع پارچه هر چند پلی استر باز هم دارای تار و پود بوده و بافته شده است و بهترین مامن جهت رشد میکروب ها و باکتری ها و ایجاد عفونت ها می باشد.قسمت تاسف بار در استفاده از پارچه های بافته شده این بود که با شستن بیشتر منافذ بزرگتر می شدند و متعاقباً باکتری بیشتر و عفونت بیشتر را نیز در پی داشت.
حال با استفاده از این منسوج نبافته منافذ وجود ندارند و همچنین یک بار مصرف بوده و نیاز به شستشو نیست و این مهم باعث می شود که قسمت رختشورخانه بیمارستان انرژی و خدمات و نیروی بیشتری اتلاف نکرده و بنابراین صرفه اقتصادی را برای مراکز در مانی به دنبال خواهد داشت.
به این مطلب که در اینترنت به آن بر می خوریم توجه کنید: نتایج مطالعات سال ۸۶ در یکی از بیمارستان های شهر تهران نشان داد که هزینه تمام شده هرعدد گان جراحی پارچه ای با عمر مفید ۱۰ بار شست وشو و استریل مجدد حدود ۳۵ هزار تومان بود در حالیکه در همان سال هزینه ده عدد گان جراحی یکبار مصرف استریل فقط ۲۰ هزارتومان بوده است که گواه محکمی بر توجیه اقتصادی استفاده از البسه یکبار مصرف استریل است. از نظر بسته بندی و استریل نیز باید اذعان کرد که البسه چند بار مصرف پارچه ای پس از بسته بندی و استریلیزاسیون در اتوکلاو تنها در مدت ۳ تا ۱۷ روزپس از استریل قابل استفاده هستند اما انواع یکبار مصرف که با اشعه گاما و یا گاز اتیلن اکساید استریل می شوند در مدت ۲ تا ۳ سال قابلیت مصرف دارند. ضمنا تولید نوع یکبارمصرف در فضاهای خاصی موسوم به اتاق تمیز(کلین روم Clean Room) و تحت شرایط خاص با کمترین تماس دست صورت می گیرد. از سوی دیگر به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی و شوینده، این قابلیت را دارند که مشکلات آلرژی و حساسیت برای بیماران سوختگی، ریوی و نوزادان کم وزن ایجاد نکنند.
هم اکنون گان های جراحی، پوشش های میز ابزار جراحی و پوشش های روی بیماران و تخت های جراحی موسوم به شان یا دریپ و بطور کلی پک های جراحی درانواع مختلف براساس نوع و موضع عمل، میزان خونریزی و ترشحات در اندازه ها و ملحقات مختلف و از مواد اولیه متنوع با خصوصیات ) تولید، استریل و در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد.

در ادامه توضیحات و اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می دهیم:
انتخاب مواد اولیه مناسب جه تولید هر یک از اقلام منسوجات بیمارستانی نیازمند دقت نظر و به کارگیری تخصصی عمیق در حوزه های مهندسی پزشکی، مهندسی نساجی و نیز علوم پزشکی و پیراپزشکی خواهد بود تا پس از شناسایی دقیق نیازمندی ها و انتظارات کاربران انتخاب گردیده و علاوه بر آن این مواد در قالب الگو و فرم مناسب و قابل مصرف، تبدیل به محصول مورد نظر گردند. تا ضمن برآوردن نیازمندی مربوطه، حداکثر راحتی مصرف را نیز به همراه داشته باشند. با توجه به این اصل ضروری است تا شرکت های در زمینه تولید منسوجات بیمارستانی از متخصصان مجرب در علوم مذکور برخوردار باشند

امروزه با استفاده از منسوجات در حوزه های مختلف بشری چنان گسترده گردیده که هیچ بخشی از جنبه های زندگی انسان بدون استفاده مؤثر از آنها امکان پذیر نیست. بر همین اساس در چند دهه اخیر مواد نساجی در ارایه خدمات پزشکی نقش مهمی یافته اند، به طوری که عنوان منسوجات پزشکی (Medical Texliles) دایره مصرف عظیمی را در بر خواهد گرفت.

این گستره وسیع، از منسوجات عمومی بیمارستانی، تا الیاف و پارچه های به کار رونده به عنوان بافت های پیوندی (نظیر رگ و تاندون های مصنوعی)ف فیلترهای خون و … را شامل می گردد. در این بین منسوجات عمومی بیمارستانی (Healthcare Textiles) سهم قابل توجهی را هم از حیث تنوع و هم از نقطه نظر حجم مصرف، به خود اختصاص داده اند.

این بخش از منسوجات پزشکی، با نوع زیاد خود کاربردهای گوناگونی را پوشش می دهند. به عنوان مثال هایی از این منسوجات می توان به البسه جراحی (شامل گان، کلاه و ماسک)، کاورهای جراحی شامل (درب و لباس بیمار)، ملزومات بستر (شامل پتو، ملحفه و روبالشی)، البسه محافظتی کادر بیمارستان و انواع فراوان دیگری از لوازم و البسه اشاره نمود.

این دسته وسیع، نقش بسیار عظیمی در ارایه خدمات پزشکی به بیماران بر عهده داشته و بدون استفاده از این منسوجات، امکان انجام خدمت بیمارستانی میسر نخواهد بود. بر همین اساس بیمارستان ها و سایر مراکز خدمات درمانی هر ساله هزینه های گزافی را جهت تأمین این بخش از نیازهای خود می پردازند. با توجه به اهمیت حیاتی رعایت دقیق کلیه نکات بهداشتی و وجد دستورالعمل های بسیار سختگیرانه در این حوزه، انجام شست وشوهای مرتب و عمیات گندزدایی بعدی این البسه و منسوجات ضروری است که انجام این مهم نیازمند خرید تجهیزات گرانقیمت بوده و اجرای روزانه و پیوسته این فرایندها نیز بسیار هزینه بر است. علاوه بر این، انجام پیوسته عملیات شست وشو و گندزدایی، عمر مفید منسوجات را کاهش خواهد داد.

بر این اساس استفاده از البسه و منسوجات بیمارستانی یک بار مصرف می تواند بخش بزرگی از هزینه های مستقیم و غیرمستقیم این قبیل خدمات را کاهش دهد. به علاوه نگرانی های مربوط به صحت و دقت عملیات اتوکلاو و گندزدایی نیز مرتفع خواهد بود.

منسوجات بیمارستانی یک بار مصرف بایستی بر اساس کاربرد تعریف شده، واجد خواص مناسب بوده و استانداردهای مرتبط با موارد مصرف را دارا باشند. این دسته از منسوجات باید ویژگی های عمومی ذیل را دارا باشند.
مقاومت در برابر نفوذ آب و مایعات، مقاومت مناسب در برابر احتراق، مقاومت در برابر جرخوردگی، راحتی مصرف و پوشش، زیبایی، مقاومت در برابر رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها، سازگاری با بدن و عدم ایجاد حساسیت، عدم ایجاد پرز و کرک و غبار، مقاومت سایشی مناسب، عدم ایجاد الکتریسته ساکن و عدم سمیت و … هر یک از این ویژگی ها، برای انواع مختلف منسوجات بیمارستانی از درجات اهمیت متفاوتی برخوردار خواهد بود.

منبع : دیبا طب طوس

مقالات مرتبط

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.